Pianoconcert Wouter Harbers

De Oude Kerk Charlois mag zich sinds kort de gelukkige eigenaar weten van een goede en mooie Yamaha Concertvleugel. Om deze in te wijden is pianist Wouter Harbers bereid gevonden een concert te geven. Wegens de beperkingen i.v.m. corona zenden we dit concert online uit.

Tijdens het pianoconcert klinkt muziek van o.a. Bach, Beethoven, Schubert, Chopin, Liszt en Rachmaninov.

Het concert start zaterdag 27 februari om 20.30u online op YouTube.

Klik hier voor het concert: https://youtu.be/4JKqF47eq7E

Omdat we geen entree kunnen heffen zijn we afhankelijk van uw gift voor de onkosten.

Maak uw gift daarom over met deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=Gmrq3y9YeQ81kVs0XXvAUWoDZ5Z4nl93

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet.

Klassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen. Dat is de missie van pianist Wouter Harbers. Liefhebbers en ontdekkers van klassieke muziek trakteert hij op de mooiste muziek ter wereld.

Wouter doorweeft zijn concerten met interessante informatie en ludieke feitjes over de muziek. Dat levert een nieuwe luisterervaring op. Door de wisselwerking tussen pianist en publiek is de sfeer ontspannen en gezellig. Wouters koffieconcerten zijn hiervan een goed voorbeeld. Die geeft hij inmiddels op zeven locaties door heel Nederland.

Verschillende sponsors ontdekten Wouters talent, zodat hij veel van zijn concerten gratis kan aanbieden. Dat maakt ze toegankelijk voor een breed publiek. Wouter geniet van de samenwerking met muzikale collega’s. Samen met hen maakt hij van elk concert weer een feestje.

Bio

Wouter debuteerde in 2019 in Het Concertgebouw in een uitverkochte Kleine Zaal. Hij volgde masterclasses bij Wibi Soerjadi en in Oxford, waarvoor hij uit een internationale groep pianisten geselecteerd werd. Ook bracht Wouter vier albums uit. Naast pianospelen dirigeert hij. Zo stond hij op de bok bij Händels Messiah en Ein deutsches Requiem van Brahms. Als pianist speelde Wouter diverse pianoconcerto’s, waaronder bijna tien keer Chopins Eerste. Afgelopen zomer ging zijn grootste droom in vervulling: hij nam een soloalbum op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. ‘Een magische ervaring’. 

Citaten uit de Pers:

Ab Nieuwdorp, radio 4:

‘Een nieuwe ster aan het pianofirmament!’

Sjaak Bezemer, recensie cd ‘Winnaars’ in het RD:

‘Zijn vertolkingen van het romantische repertoire staan als een huis. (…) Hier wordt op niveau gemusiceerd.’

Roel Sikkema, recensie cd ‘Romance’ in het ND:

‘Smaakvol en muzikaal.’

Gert-Jan Oosterom, recensie Chopinalbum in het RD:

‘De muziek van Chopin past Wouter Harbers als een handschoen. De techniek die nodig is voor dit typische pianistische werk heeft hij volop in huis. Bovendien beschikt hij over een flinke portie poëtische zeggingskracht…’

Marjolein Sengers, recensie Chopinalbum in Luister:

‘Harbers is een goed, behendig pianist die met veel passie speelt. Zijn liefde voor de muziek en zijn respect voor Chopin klinken in alle noten door.’ 

 

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Dhr. B. Smeding

Telefoon
(06) 37 42 41 99

E-mail
beheerder@oudekerkcharlois.nl

Diensten

De aanvangstijd van onze erediensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender