Trio Los Dos

11 November 2023, 20.00u presenteren we met trots in de Oude Kerk Charlois:

Septeto Trio Los Dos 

Septeto Trio Los Dos is dé vertegenwoordiger van de Santiago de Cuba sound genaamd “SON Cubano”

Al jaren een van de populairste latin bands van Nederland en de enige met deze unieke stijl. Vanaf 1997 zijn ze jaarlijks te vinden in Cuba om, midden in de bakermat van de Son, te werken aan wat inmiddels een zeer herkenbare eigen geluid is. In Santiago de Cuba zelf geniet deze formatie grote populariteit. Optredens in de Casa de La Trova, El Quitrin en de Casa de La Musica alsmede “Radio Revolución” en “Radio Mambí”, twee spraakmakende zenders uit de Oriënte, hebben voor grote naamsbekendheid gezorgd.

Door de jaren heen hebben de mannen zowel live als in de studio samengewerkt met bands als Septeto Santiaguero, Sones de Oriente, Morena Son en Septeto Nabori, allen behorende tot de mondiale top in dit genre.

In Europa treden ze veel op bij festivals (Bevrijdingsfestival Wageningen, Dias latinos, Cubamania, Exit festival Servie, Big Rivers Dordrecht, Poetry International). Tevens regelmatig te gast op de live-feesten van bekende salsadansscholen als Sabroso, Esencia, Mariposa, El Punto Cubano en Fantastico Events.

CD opnames zijn er ook met grotendeels eigen repertoire. “Somos Hermanos” en “Asi es La Vida” zijn te beluiteren op Spotify en de video clips op hun YouTube Chanel @SeptetoTriolosdos.

De band heeft een volledig traditionele akoestische bezetting, bestaande uit: tres, armonico, gitaar, contra-bas, maracas, guiro, bongó, campana, trompet y uiteraard la clave.

Deze instrumenten, de meerstemmige coro’s en zang en met name het altijd explosieve samenspel zorgen ervoor dat danser en toehoorder een onvergetelijke muzikale ervaring mee krijgt. Het meest gehoorde commentaar tijdens Septeto Trio Los Dos optredens is dan ook:

“Asi se hace el son!”

Pepito – Tres, Armonico, coros
Enrique- Contrabajo, double bass
Chiel “el pavo real” – Trompeta, Clave, Coros
Juan Alberto – Guitar, Lead singer
Thierry – Conga, coros
Martin – Bongo, Campana, Coros
Glenn – Maracas

FB: SeptetoTriolosdos
Insta: Septetotriolosdos
Youtube: @SeptetoTriolosdos

Video Clips:

Ya no te boto de mi casa https://youtu.be/tjrTMHkgKQA

Guateque Campesino https://youtu.be/7ESw8hoDg2I

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Diensten

De aanvangstijd van onze diensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender