Steun de kerk!

Kerk zijn
doe je samen

De Protestantse wijkgemeente Charlois krijgt geen subsidie voor haar activiteiten, het salaris van de predikant, het onderhoud van het gebouw, enz. Met elkaar maken we het (financieel) mogelijk om kerk in Charlois te zijn.

Met een periodieke gift aan de kerk krijgt u bovendien belastingvoordeel. Via de Schenkcalculator: www.protestantsekerk.nl/schenkcalculator kunt u berekenen welk bedrag u terugkrijgt van de belastingdienst bij een periodieke gift.

Natuurlijk zijn we blij met elke gift, maandelijks of eenmalig. Ook kleine bedragen zijn van harte welkom en helpen mee!

U kunt uw gift overmaken naar:
Protestantse Wijkgemeente Charlois
NL08 RABO 0373 7282 04
t.n.v. PgRZ-Protestantse wijkgemeente Charlois

Periodieke gift

Waarschijnlijk wist u al dat uw giften aan de gemeente onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar zijn van de belasting. Dat geldt voor giften boven de 1% (minimaal € 60) en tot een maximum van 10% van uw verzamelinkomen. Maar weet u dat die grenzen niet gelden voor een periodieke gift?

Een periodieke gift is een gift waarbij u voor minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar aan de gemeente (of diaconie) schenkt. Tot 1 januari 2014 moest u daarvoor naar een notaris. Dat hoeft niet meer. U kunt een periodieke gift nu zelf vastleggen in een overeenkomst. Ook onze gemeente biedt die mogelijkheid. Periodieke giften zijn volledig aftrekbaar van de belasting, zonder drempel of maximum. Kiest u ervoor dit belastingvoordeel ten goede te laten komen aan de gemeente, dan kunt u uw bijdrage aan de gemeente verhogen zonder dat het u meer kost.

Wilt u weten wat dit voor u betekent? Bereken dan via de Schenkcalculator op www.protestantsekerk.nl/schenkcalculator welk bedrag u terugkrijgt van de belastingdienst bij een periodieke gift. De Schenkcalculator laat ook zien hoe u uw bijdrage aan de gemeente kunt verhogen, zonder dat het u meer kost.

Een periodieke gift is vooral interessant voor mensen die met hun reguliere giften niet aan het drempelbedrag van 1% komen, of juist meer schenken dan 10% van hun verzamelinkomen. Over het algemeen is een periodieke gift interessant bij een schenking vanaf € 200,-.

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Dhr. B. Smeding

Telefoon
(06) 37 42 41 99

E-mail
beheerder@oudekerkcharlois.nl

Diensten

De aanvangstijd van onze erediensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender