Presentatieconcert

Het kistorgel van de Oude Kerk is recent gerestaureerd. (Klik hier voor informatie over deze restauratie)

Om u te laten horen wat er allemaal is verbeterd aan het kistorgel is er een speciaal middagconcert georganiseerd door onze vaste organist Matthijs Breukhoven. Nelline Breukhoven bespeelt tijdens dit concert verschillenden fluitsoorten.

De Oude Kerk Charlois, een cultureel monument in Rotterdam, herbergt naast haar historische Hess-orgel ook een prachtig kistorgel dat sinds begin maart 2011 een waardevolle aanvulling vormt op de muzikale mogelijkheden van de kerk. Dit kistorgel is een veelzijdig instrument dat tot op heden heeft bijgedragen aan verschillende concerten en in kerkdiensten. 

Om het orgel weer geschikt te maken zodat het weer kan schitteren tijdens solistische uitvoering en in samenspel met andere instrumenten en zijn potentieel volledig te benutten, was het in 2022 van groot belang dat het orgel een grondige onderhoudsbeurt en optimalisatie zou ondergaan.

Vaste organist Matthijs Breukhoven laat samen met Nelline Breukhoven op fluit horen hoe het orgel is opgeknapt en welke prachtige muziek er nu weer op gespeeld kan worden.

Zij spelen werken van o.a. Telemann, Hotteterre, van Eijck, Sweelinck en Alfven

Zaterdag 17 februari 2024

Aanvang: 16.00 / zaal open: 15.30

Tickets: € 7,50 inclusief een drankje. Rotterdampaskorting is mogelijk.

Tickets: https://oude-kerk-charlois.weticket.com/nelline-matthijs-breukhoven-in

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Diensten

De aanvangstijd van onze diensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender