PaasChallenge in Charlois

De weg door Jeruzalem

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen. Dit kan van 29 maart tot 5 april in Oud-Charlois!

Het spel

De PaasChallenge 2021 is een speurtocht door de wijk in de vorm van een QR-codespel waarbij de deelnemer een ‘tegenstander’ van Jezus is. Hij weet echter niet welke rol hij heeft en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Met de QR-codes ontdek je als deelnemer steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn maar ook een tekst of audioboodschap. Het spel duurt 1 a 1,5 uur. 

Voor wie?

De PaasChallenge 2021 is geschikt voor iedereen (vanaf 10 jaar zijn de puzzels redelijk zelfstandig op te lossen). Van jong tot oud. Ook als je niet zoveel met de kerk hebt. Het spel is voor iedereen goed te spelen zonder voorkennis.

Coronaproof

De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in kleine groepjes mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.

Wat heb je nodig?

Om de PaasChallenge te kunnen doen heb je het volgende nodig:

  • Smartphone
  • Op smartphone: QR Scanner app (bij een Iphone werkt dit via de camera)
  • Oortjes of een koptelefoon
  • pen of potlood

Wanneer en waar?

Vanaf maandag 29 maart tot en met maandag 5 april kun je de PaasChallenge beleven in de straten van Oud-Charlois. Je kiest zelf op welk tijdstip je de wandeling doet. Het startpunt is Frans Bekkerstraat 8. Daar vind je de eerste QR code en de speluitleg. Succes en veel plezier! 

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Dhr. B. Smeding

Telefoon
(06) 37 42 41 99

E-mail
beheerder@oudekerkcharlois.nl

Diensten

De aanvangstijd van onze erediensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender