Organisten van de Oude Kerk Charlois

Matthijs Breukhoven

Matthijs Breukhoven (1992) volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna kreeg hij 5 jaar les op piano en orgel van organist Frank J. van Wingerden. Matthijs ontving van 2009 tot 2014 zijn orgellessen van Arjen Leistra (literatuur), en in 2012 van Gerben Mourik (improvisatie).

Ook studeerde hij in 2013 tijdens zijn verblijf van een half jaar in Australië bij Dominic Perissinotto, organist van de St. Patricks Basilica te Fremantle.

Matthijs studeerde bachelor orgel aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Ben van Oosten en Bas de Vroome en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek. Daarnaast kreeg hij improvisatielessen van Hayo Boerema en koordirectie bij Wiecher Mandemaker.

Daarna studeerde Matthijs master orgel aan de hogeschool voor de kunsten te Utrecht bij Reitze Smits. Naast orgel studeerde Matthijs bijvakken Klavecimbel bij Siebe Henstra en beiaard bij Christiaan Winter. In 2021 studeerde hij af als Master of Music.

Daarnaast is Matthijs actief als concert organist in binnen en buitenland in Europa en Australië

Matthijs volgde masterclasses bij onder anderen Wolfgang Zerer, Arie. J. Keijzer, Aude Heurtematte, Henry Fairs, Leo van Doeselaar, Sietze de Vries en Olivier Latry.

Matthijs is organist van de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam. 

Daarnaast is Matthijs dirigent van Christelijk Mannenkoor Scheveningen, Christelijk gemengd koor Joy uit Rotterdam en Christelijk gemengd koor Shining uit Bergschenhoek.

Naast zijn muzikale activiteiten heeft Matthijs Werktuigbouwkunde gestudeerd.

Meer informatie op de website van Matthijs. Klik daarvoor hier!

Jaap van Gils

Jaap van Gils (1975) is naast zijn werk in het onderwijs ook organist en toetsenist. 

Sinds zijn 8e jaar heeft hij klassiek orgellessen gehad en heeft dat later aangevuld met lessen op gebied van lichte muziek.

Sinds 1998 is Jaap actief in het maken van professionele geluidsopnamen, met als specialiteit live concerten en opnamen in grote ruimten. Maar ook doet hij nabewerking, podcasts, bands en solisten. Hiervoor is in de loop van de jaren een collectie professionele microfoons en apparatuur tot zijn beschikking gekomen. Hij werkt regelmatig samen met het audio & podium-techniek bedrijf van zijn broer: http://jvgaudio.nl.

Regelmatig werkt hij samen met organist Matthijs Breukhoven. Sinds 1997 is hij organist en toetsenist in diverse kerken en bij diverse koren en bands. Hij heeft verschillende eigen producties gemaakt en in samenwerking met anderen, als  Roel Meelkop

Sinds 2022 maakt Jaap eigen creaties met het orgel en met de combinatie orgel en synthesizers. Het orgel waar hij het meeste mee werkt is het historische orgel van de Oude Kerk Charlois (waar hij ook als vrijwilliger en muzikaal actief is). Geïnspireerd door o.a. Suzana Lascu is hij aan de slag gegaan met experimentelere muziek en daarin een eigen klank gezocht. Dit is in een samenwerking met Roel Meelkop verder uitgewerkt met technische aspecten als een sequencer en electronica.

Jaap heeft na het volgen van orgellessen bij diverse muziekscholen orgellessen gehad van Frans van Tilburg en Rien Donkersloot. Hij heeft Hammond & Jazz lessen gehad bij Govert van der Kolm. Ook heeft Jaap bij verschillende pianisten lessen gevolgd en volgt hij momenteel trompetlessen bij Quirijn Vos.

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Diensten

De aanvangstijd van onze diensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender