Jazz orgel met Kit Downes

Zaterdag 18 september 2021, 20.00u
Toegang € 12,50

Kaarten: KLIK HIER

Kit Downes wordt gezien als een van de Britse jazztalenten en zijn eerste orgelopname ‘Obsidian’, uitgebracht op ECM Label, een unieke verzameling geluiden en klanken, had alleen gemaakt kunnen worden door een improvisator met subtiele gevoelens. Downes’ eerste muzikale activiteiten begonnen als kerkorganist en de laatste jaren verkent hij de klankmogelijkheden en eigenaardigheden van het orgel, in zowel melodische als textuurrijke improvisaties en composities.
Zijn tweede plaat voor ECM Records – getiteld ‘Dreamlife of Debris’ – breidt de klankwereld van zijn eerste (‘Obsidian’) uit naar een groter ensemble – met piano en orgel (Kit Downes), tenorsaxofoon (Tom Challenger), cello (Lucy Railton), drums (Seb Rochford) en gitaar (Stian Westerhus). Het is een aquarel onderzoek naar subjectiviteit – een intieme reactie op het tastbare, de elementen, en een gevoel van het ondergrondse.”
Downes brengt een nieuwe en zeer persoonlijke benadering van een instrument dat doordrenkt is van geschiedenis en traditie – een traditie waar hij van houdt, maar die hij probeert te verkennen en te abstraheren.

Kit Downes op YouTube

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Dhr. B. Smeding

Telefoon
(06) 37 42 41 99

E-mail
beheerder@oudekerkcharlois.nl

Diensten

De aanvangstijd van onze erediensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender