Viering met Maasstedelijk kamerkoor

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Viering met Maasstedelijk kamerkoor

15 april 2022 - 19:00

Op 15 april, Goede Vrijdag, zingt het Maasstedelijk Kamerkoor onder leiding van Anneke van Es “The Crucifixion” van John Stainer.

The Crucifixion is een Engelstalig passiemuziekstuk over het lijden en sterven van Jezus Christus. De componist John Stainer (1840-1901) schreef het in de Victoriaanse stijl en oorspronkelijk voor het koor en gemeente van de kerk van Marylebone in London. Het is in Angelsaksische landen qua bekendheid te vergelijken met de Matthäus Passion in Nederland.
De tekst volgt het lijdensverhaal en wordt afgewisseld met meditatieve gezongen teksten en hymnen. Deze werden oorspronkelijk in wisselzang door koor en gemeente gezongen.
 Op deze avond worden de delen die normaal gezongen worden door solisten gesproken door de voorganger van de kerk, Ds. Bert Davelaar.
Stainer heeft gekozen om het orgel een orkestrale rol te laten vervullen. Het Hess-orgel van de Oude Kerk wordt op Goede Vrijdag bespeeld door Matthijs Breukhoven.
De uitvoering is op vrijdagavond 15 april 2022 om 19:00 uur in de Oude Kerk te Charlois. Zegt het voort, neem gerust vrienden en buurtgenoten mee!

Gegevens

Datum:
15 april 2022
Tijd:
19:00
Evenement Categorieën:
,
Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Diensten

De aanvangstijd van onze diensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender