Concert: Hot Orgel Trio

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert: Hot Orgel Trio

15 mei 2021 - 20:00 - 22:00

HOT Het Orgel Trio

Jazz op het orgel in de kerk: de mannen van HOT Het Orgel Trio bewijzen telkens weer dat het kan! Onder de handen van organist Berry van Berkum schuurt, trekt, buldert en zindert de indrukwekkende geluidsfabriek. Samen met de gloedvolle rietblazer Steven Kamperman en jazzbassist Dion Nijland krijgen jazzklassiekers een verrassende draai.

HOT speelt in haar aanpak voortdurend met geluid en ruimte: de weldadige galm van de kerk wordt optimaal ingezet voor gedragen stukken. Maar de musici zoeken heel regelmatig ook de ritmische opwinding op. De instrumentalisten bewegen zelf soms ook, zodat het de ruimte zelf lijkt te zijn die in beweging komt. Het Orgel Trio laat je met een onconventionele aanpak alle hoeken van de kerk zien.

2019. HOT het Orgel Trio.
Photo: Allard Willemse

HOT speelt werk uit hun veelgeprezen programma’s Bird & Beyond (Charlie Parker) en Reflections of Duke (Duke Ellington). Melodieën en fragmenten worden uit elkaar getrokken en opnieuw in elkaar gezet. Wat overblijft na deze transformatie: een spel tussen verrassing en herkenbaarheid.

“Verbluffende muziek die de sfeer van Duke Ellington ademt, en daardoor ook een tijdloze kwaliteit uitstraalt, maar die tegelijkertijd door de aanpak van HOT op een geheimzinnige manier ook muziek van de eenentwintigste eeuw is geworden. – Moors Magazine

Een voorproefje vindt u hier: https://youtu.be/mTcn9jixaH0 en hier: https://youtu.be/iq6pBXC5fMc

Online via: https://youtu.be/7gM3xvZBbqM

Hot Orgel Trio 

 

Gegevens

Datum:
15 mei 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Diensten

De aanvangstijd van onze diensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender