Concerten

Betrokken bij diverse culturele
uitingen 
in Charlois.

Concerten

Zaterdag 7 september 2024 20:30 uur – The Groovy Gents in Concert

Met twee gitaren & contrabas heerlijke covers uit de jaren 50, 60, 70, 80 en 90.
(Een eerder optreden in Charlois: https://youtu.be/92ZZ9bVth54) Tickets: klik hier

Zaterdag 21 september 2024 – RITE
0.00u, 6.00u, 12.00u, 18.00u, 23.00u, Producer: Toine Horvers
RITE is een tijdgebonden kunstwerk waarin zingende stemmen, architectonische ruimte en de cyclus van licht en donker samenkomen. RITE vindt plaats in een tijd van het jaar waarin licht en donker in balans zijn en in een ruimte die gevoelig is voor licht en geluid.

Zaterdag 5 oktober 2024 20:00 uur – Stomme film & orgel
De film “The Kid” van Chaplin wordt vertoond op een groot scherm. Geerten Liefting bespeelt het orgel. Klik hier voor tickets. Er is popcorn aanwezig!

Zaterdag 19 oktober 2024 20:00 uur – Orgelconcert 240 jaar Hess Orgel
Door Matthijs Breukhoven.

Zaterdag 2 november 2024 20:00 uur – Kaapverdiaanse muziek

Zaterdag 23 november 2024 20:00 uur – Choral Evensong
Het Golden Circle Ensemble onder leiding van John Bakker neemt u mee in de eeuwenoude traditie van de Anglicaanse kerkmuziek. De Anglicaanse kerk, ofwel The church of England, staat bekend om haar hoogstaande kerkmuziek, uitgevoerd door uitmuntende topkoren in grootse kathedralen. 23 november verandert de Oude Kerk tijdelijk in zo’n Anglicaanse kathedraal. Het Golden Circle Ensemble bestaat uit (semi)professionele zangers onder leiding van John Bakker. Het ensemble wordt op deze avond begeleid door organist Matthijs Breukhoven. Klik hier voor tickets.

Zaterdag 30 november 2024 20:00 uur – Franse Chansons
Uitgevoerd door de toneelschool Amsterdam o.l.v. Edwin van Gelder. Zij nemen u mee in Franse sferen door het vertolken van de mooiste chansons. Tickets zijn hier verkrijgbaar, ook met wijnarrangement.

Maandag 23 december 2024 20:00 uur – Kerstconcert

*: concerten door externe partijen

De concertcommissie organiseert sinds 2011 zelf diverse concerten. Alle informatie daarover en over concerten door partners vindt u op deze pagina.

Wilt u ook concerteren of concerten organiseren in deze prachtige kerk? Voor concerten hanteren wij gunstige verhuur tarieven. Neem hiervoor contact op met onze verhuur-coördinator, info onderaan deze pagina.

In 2010 is door de kerkrentmeesters van de Oude Kerk besloten in te gaan op het verzoek van Rotterdam Orgelstad om ook het orgel van de Oude Kerk in te zetten bij de grote aantallen concerten op de meest prachtige orgels van Rotterdam. Sommige experts menen zelfs dat het orgel van de Oude Kerk het mooiste orgel is van Rotterdam! Die concertfunctie is verder uitgebouwd en nu zijn naast orgelconcerten ook vele andere genres in de Oude Kerk te horen. We werken samen met o.a. Cultuurconcreet, South Explorer, North Sea Round Town, Rotterdam Chamber Music Society en vele anderen.

Orgelconcerten in de Oude Kerk maken deel uit van de orgelconcerten van Rotterdam Orgelstad.

Geniet daarom van het prachtige historische Hess orgel en bij sommige concerten ook van andere instrumenten, waaronder ons kistorgel.

De Oude Kerk is ook betrokken bij diverse culturele uitingen in Charlois. De Oude Kerk is een fantastische locatie en wil zich graag ten dienste van Charlois openstellen voor vele vormen van cultuur. Een aantal keer per jaar programmeren Charloise programmeurs diverse genres van muziek en performances in de Oude Kerk in samenwerking met de concertcommissie. Ook hier zien we u graag!
Mailinglijst: klik hier om u aan te melden voor de mailinglijst.

Programmeurs zijn o.a.:

Concerten in de coronatijd

Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door:

Mis geen concert!

Schrijf je hier in.

We sturen je geen spam en gaan zorgvuldig om met je gegevens.

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Diensten

De aanvangstijd van onze diensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender