Concerten

Betrokken bij diverse culturele
uitingen 
in Charlois.

Concerten 2022

 

26 Mei 2023 20:15 uur  – String & Winds door Rotterdam Chamber Music Society *
Het wordt een Franse avond rondom het werk van onder andere Claude Debussy & Maurice Ravel. Klik hier voor meer informatie. Toegang vrij.

10 juni 2023 20:00 uur – Orgel en Slagwerk
Tijdens dit concert staat de muziek van William Byrd centraal die dit jaar 400 jaar geleden stierf. Uitvoerenden zijn: Marten van den Bijlaard, slagwerk en Matthijs Breukhoven, orgel.
In 2023 is het 40 jaar geleden dat het Hess orgel van de Oude kerk is opgeleverd na de grote restauratie. Dit jaar vinden er extra orgelconcerten plaats. Tickets: klik hier.

24 juni 2023 12:30 uur – North Sea Rownd Town *
Album Release: Teis Semey’s Midnight Mess. Dit album is een mengelmoes van Scandinavische volksmuziek, indie-muziek en jazz improvisatie. Dit eigengereide laatste avondmaal bestaat uit gecomponeerde stukken en geïmproviseerde delen die worden uitgevoerd door zes indrukwekkende musici. Klik hier voor meer informatie.

7 oktober 2023 20:00 uur – Dichterliebe (Schumann)
Edwin van Gelder (zang) en Nicolette Heerema (piano)

28 oktober 2023 20:00 uur – Orgelconcert
In 2023 is het 40 jaar geleden dat het Hess orgel van de Oude kerk is opgeleverd na de grote restauratie. Dit jaar vinden er extra orgelconcerten plaats.
Matthijs Breukhoven, organist van de Oude kerk verzorgd deze dag een concert met als thema: Ein feste Burg ist unser Gott, een reformatieherdenking met muziek van Zwart, Bach, Pachelbel en Reger

25 november 2023 20:00 uur – Franse Chansons
Uitgevoerd door de toneelschool Amsterdam o.l.v. Edwin van Gelder. Zij nemen u mee in Franse sferen door het vertolken van de mooiste chansons.

16 december 2023 20:00 uur – Soul & Gospelkoor Elijah
We swingen de kerst in met heerlijke kersthits. Tickets: klik hier.

*: concerten door externe partijen

De concertcommissie organiseert sinds 2011 jaarlijks diverse orgelconcerten. Alle informatie daarover vindt u op deze pagina.

In 2010 is door de kerkrentmeesters van de Oude Kerk besloten in te gaan op het verzoek van Rotterdam Orgelstad om ook het orgel van de Oude Kerk in te zetten bij de grote aantallen concerten op de meest prachtige orgels van Rotterdam. Sommige experts menen zelfs dat het orgel van de Oude Kerk het mooiste orgel is van Rotterdam!

Orgelconcerten in de Oude Kerk maken deel uit van de orgelconcerten van Rotterdam Orgelstad.

Geniet daarom van het prachtige historische Hess orgel en bij sommige concerten ook van andere instrumenten, waaronder ons kistorgel.

De Oude Kerk is ook betrokken bij diverse culturele uitingen in Charlois. De Oude Kerk is een fantastische locatie en wil zich graag ten dienste van Charlois openstellen voor vele vormen van cultuur. Een aantal keer per jaar programmeren Charloise programmeurs diverse genres van muziek en performances in de Oude Kerk in samenwerking met de concertcommissie. Ook hier zien we u graag!
Mailinglijst: klik hier om u aan te melden voor de mailinglijst.

Programmeurs zijn o.a.:

Concerten in de coronatijd

Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door:

Mis geen concert!

Schrijf je hier in.

We sturen je geen spam en gaan zorgvuldig om met je gegevens.

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Diensten

De aanvangstijd van onze diensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender