Concerten

Betrokken bij diverse culturele
uitingen 
in Charlois.

De concertcommissie organiseert sinds 2011 jaarlijks diverse orgelconcerten. Alle informatie daarover vindt u op deze pagina.

In 2010 is door de kerkrentmeesters van de Oude Kerk besloten in te gaan op het verzoek van Rotterdam Orgelstad om ook het orgel van de Oude Kerk in te zetten bij de grote aantallen concerten op de meest prachtige orgels van Rotterdam. Sommige experts menen zelfs dat het orgel van de Oude Kerk het mooiste orgel is van Rotterdam!

Orgelconcerten in de Oude Kerk maken deel uit van de orgelconcerten van Rotterdam Orgelstad.

Geniet daarom van het prachtige historische Hess orgel en bij sommige concerten ook van andere instrumenten, waaronder ons kistorgel.

De Oude Kerk is ook betrokken bij diverse culturele uitingen in Charlois. De Oude Kerk is een fantastische locatie en wil zich graag ten dienste van Charlois openstellen voor vele vormen van cultuur. Een aantal keer per jaar programmeren Charloise programmeurs diverse genres van muziek en performances in de Oude Kerk in samenwerking met de concertcommissie. Ook hier zien we u graag!
Mailinglijst: klik hier om u aan te melden voor de mailinglijst.

Programmeurs zijn o.a.:

  • Rotterdam Chamber Music Society is geïnitieerd door muzikanten van het Rotterdams Philharmonisch. Zij brengen kamermuziek. Informatie: http://www.rotterdamchambermusicsociety.nl
  • Koffie en Ambacht is een muzikale bar in de Ebenhaëzerstraat. Zij programmeren een spannend programma wat past binnen Jazz / vrije improvisatie en andere kunstvormen. De kwaliteit is uitzonderlijk hoog. Informatie op de facebookpagina van Koffie en Ambacht: https://www.facebook.com/koffieenambacht/
  • Gebouw III programmeert o.a. in de RET remise en nu ook met regelmaat in de Oude kerk: http://gebouwdrie.nl

Concerten 2020

Zaterdag 10 oktober, concert Gitaar en Cello

Zaterdag 17 oktober 16:00, Pavarotti Memorial (orgel en zang)

Het is 12 ½ jaar geleden dat één van de beroemdste tenoren aller tijden Luciano Pavarotti overleed op 71 jarige leeftijd. De Nederlandse tenor Marten Smeding en organist/pianist Arjan Breukhoven brengen tijdens dit concert een muzikale ode aan deze legende.

De doorbraak van Pavarotti kwam in 1961 met de hoofdrol in La Bohème. De beroemde aria uit deze opera zal zeker niet ontbreken tijdens het concert. Maar Luciano werd voor het grote publiek een echte wereldster na zijn uitvoering van Nessun Dorma tijdens het wereldkampioenschap voetbal in 1990. Deze aria van Puccini zal ook zeker niet ontbreken op het programma in de Oude Kerk.

 

Zaterdag 31 oktober 20:00, Bandeon, viool en piano

Vrijdag 13 november 20:00, South Explorer – MARIA STUART, MOORDENARES OF HELDIN?

Verraad, valse beschuldigingen, afgunst en intriges, ingrediënten voor een meeslepend verhaal dat eindigt op de guillotine. Waldin Roes (sopraan en violiste), Ruud Bergamin (baritonsax, sopraansax) en Wim Warman (piano) scheppen een heel eigen en eigentijds klankbeeld, waarin Aria’s, Liederen, Barokmuziek, Jazz, Tango, Opera en Improvisatie samensmelten tot een bijzondere eenheid, geïnspireerd door de opera “Maria Stuarda” van Donizetti, de “Gedichte der Königin Maria Stuart” van Schumann en het “Lamento di Maria Stuarda” van Carissimi. We horen de originele liederen, terwijl het klankidioom van hedendaagse componisten zoals Piazzolla vaak de sfeer bepaalt, zowel in de aria’s als in de improvisaties en in de intermezzi.

Zaterdag 14 november 16:00, South Explorer – orgelconcert door Bart Jacobs

Zaterdag 28 november 20:00, Koffie & Ambacht

Zaterdag 19 december 20:00, Soul & Gospelkoor Elijah
KERSTCONCERT

Wilt u zich aan- of afmelden voor onze mailing?

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Dhr. B. Smeding

Telefoon
(06) 37 42 41 99

E-mail
beheerder@oudekerkcharlois.nl

Diensten

De aanvangstijd van onze erediensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender