Concerten

Betrokken bij diverse culturele
uitingen 
in Charlois.

Concerten 2022

25 februari 2023 20:00 uur – Mensenkinderen
Meeslepende melodieën en broze arrangementen, verwondering en schoonheid van het alledaagse. Muziek in alle kleuren, Meer info en tickets klik hier.

11 maart 2023 20:00 uur – Orgelconcert
In 2023 is het 40 jaar geleden dat het Hess orgel van de Oude kerk is opgeleverd na de grote restauratie. Dit jaar vinden er extra orgelconcerten plaats.
Het eerste orgelconcert van dit jaar wordt gegeven door de organist van de Westerkerk in Amsterdam: Evan Bogerd. Klik hier voor tickets.

25 maart 2023 20:00 uur – Passie concert
Het Rotterdams Barok Ensemble en orkest onder leiding van Benjamin Bakker voeren de Johannes Passion van Georg Gebel (1709-1753) uit. Klik hier voor tickets.

21 April 2023 20:00 uur – South explorer openingsconcert: Greetje Bijma / Jerzy Maczynski feat. VLVFG
Een samenwerking tussen de legendarische Nederlandse freejazz zangeres Greetje Bijma en de jonge, maar zeer bedreven, geboren in Polen, Berlijnse saxofonist en componist Jerzy Maczynski met live visuals van beeldend kunstenaar Katarzina Debska. Tickets: klik hier.

22 April 2023 15 – 18 uur – South explorer “Golfstroom”
Onderzoeksinstallatie met pneumatiek in interactie met (delen van) oude instrumenten.
Luchtstromen, geluidsgolven, klokken, bellen, nieuwe en oude instrumenten. Continue beweging waarin dynamiek in zit.
Roel en Jaap zullen als performers ingrijpen in het proces van beweging. De golfstroom wordt beïnvloed waardoor het resultaat elk moment kan veranderen. Vrije toegang.

28 April 2023 – Hopeless Nostalgia door Rotterdam Chamber Music Society
‘Hopeless Nostalgia’ is een programma met Syrische volksmuziek en eigen composities van de befaamde oed-speler Jaber Fayad. Daarnaast horen we ook “Les ruines circulaires” van Tristan Murail voor klarinet en viool. Klik hier voor meer informatie.

13 mei 2023 20:00 uur – 40 jaar Hess Orgel in de Oude Kerk
In 2023 is het 40 jaar geleden dat het Hess orgel van de Oude kerk is opgeleverd na de grote restauratie. Dit jaar vinden er extra orgelconcerten plaats.
Het jubileumconcert wordt verzorgd door de organist van de kerk, Matthijs Breukhoven.

10 juni 2023 20:00 uur – Orgel en Slagwerk
Tijdens dit concert staat de muziek van William Byrd centraal die dit jaar 400 jaar geleden stierf. Uitvoerenden zijn: Marten van den Bijlaard, slagwerk en Matthijs Breukhoven, orgel.
In 2023 is het 40 jaar geleden dat het Hess orgel van de Oude kerk is opgeleverd na de grote restauratie. Dit jaar vinden er extra orgelconcerten plaats. Tickets: klik hier.

28 oktober 2023 20:00 uur – Orgelconcert
In 2023 is het 40 jaar geleden dat het Hess orgel van de Oude kerk is opgeleverd na de grote restauratie. Dit jaar vinden er extra orgelconcerten plaats.
Matthijs Breukhoven, organist van de Oude kerk verzorgd deze dag een concert met als thema: Ein feste Burg ist unser Gott, een reformatieherdenking met muziek van Zwart, Bach, Pachelbel en Reger

16 december 2023 20:00 uur – Soul & Gospelkoor Elijah
We swingen de kerst in met heerlijke kersthits.

De concertcommissie organiseert sinds 2011 jaarlijks diverse orgelconcerten. Alle informatie daarover vindt u op deze pagina.

In 2010 is door de kerkrentmeesters van de Oude Kerk besloten in te gaan op het verzoek van Rotterdam Orgelstad om ook het orgel van de Oude Kerk in te zetten bij de grote aantallen concerten op de meest prachtige orgels van Rotterdam. Sommige experts menen zelfs dat het orgel van de Oude Kerk het mooiste orgel is van Rotterdam!

Orgelconcerten in de Oude Kerk maken deel uit van de orgelconcerten van Rotterdam Orgelstad.

Geniet daarom van het prachtige historische Hess orgel en bij sommige concerten ook van andere instrumenten, waaronder ons kistorgel.

De Oude Kerk is ook betrokken bij diverse culturele uitingen in Charlois. De Oude Kerk is een fantastische locatie en wil zich graag ten dienste van Charlois openstellen voor vele vormen van cultuur. Een aantal keer per jaar programmeren Charloise programmeurs diverse genres van muziek en performances in de Oude Kerk in samenwerking met de concertcommissie. Ook hier zien we u graag!
Mailinglijst: klik hier om u aan te melden voor de mailinglijst.

Programmeurs zijn o.a.:

Concerten terugkijken

Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door:

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Diensten

De aanvangstijd van onze diensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender