Concerten

Betrokken bij diverse culturele
uitingen 
in Charlois.

Concerten

Vrijdag 29 september 2023 20.15 uur – Rotterdam Chamber Music Society *
Pierre Volders, aanvoerder trombone bij het RPhO en docent aan het conservatorium van Amsterdam, verzorgt samen met jonge talenten een programma waarin de trombone al zijn facetten laat blinken.

7 oktober 2023 20:00 uur – Dichterliebe (Schumann)
Ervaar de betovering van Dichterliebe: een meeslepend concert door Edwin van Gelder (tenor) en Nicolette Heerema (piano) in de weergaloze akoestiek van de Oude Kerk Charlois op 7 oktober 2023 om 20:00 uur. Meer info en tickets: klik hier.

 

14 oktober 2023 20:15 uur – Harmonix Orchestra *
Mozart & Bizet door het Harmonix Orchestra. Toegang €12. Informatie op deze pagina.

 

28 oktober 2023 20:00 uur – Orgelconcert
Matthijs Breukhoven speelt muziek van Zwart, Bach, Pachelbel en Reger. Meer info en tickets: klik hier.

11 november 2023 20:00 uur -Trio los d’os
Septeto Trio Los Dos is dé vertolker van de Santiago de Cuba sound in de Benelux. Authentieke Cubaanse Salsa in de Oude Kerk. Meer informatie en tickets: klik hier.

25 november 2023 20:00 uur – Franse Chansons
Uitgevoerd door de toneelschool Amsterdam o.l.v. Edwin van Gelder. Zij nemen u mee in Franse sferen door het vertolken van de mooiste chansons. Tickets: klik hier.

Donderdag 14 december 2023 20.30 uur – Rotterdam Chamber Music Society *
De zes Brandenburgse concerten van Bach op één avond!

16 december 2023 20:00 uur – Soul & Gospelkoor Elijah
We swingen de Kerst in met heerlijke kersthits. Tickets: klik hier.

 

*: concerten door externe partijen

De concertcommissie organiseert sinds 2011 zelf diverse concerten. Alle informatie daarover en over concerten door partners vindt u op deze pagina.

Wilt u ook concerteren of concerten organiseren in deze prachtige kerk? Voor concerten hanteren wij gunstige verhuur tarieven. Neem hiervoor contact op met onze verhuur-coördinator, info onderaan deze pagina.

In 2010 is door de kerkrentmeesters van de Oude Kerk besloten in te gaan op het verzoek van Rotterdam Orgelstad om ook het orgel van de Oude Kerk in te zetten bij de grote aantallen concerten op de meest prachtige orgels van Rotterdam. Sommige experts menen zelfs dat het orgel van de Oude Kerk het mooiste orgel is van Rotterdam! Die concertfunctie is verder uitgebouwd en nu zijn naast orgelconcerten ook vele andere genres in de Oude Kerk te horen. We werken samen met o.a. Cultuurconcreet, South Explorer, North Sea Round Town, Rotterdam Chamber Music Society en vele anderen.

Orgelconcerten in de Oude Kerk maken deel uit van de orgelconcerten van Rotterdam Orgelstad.

Geniet daarom van het prachtige historische Hess orgel en bij sommige concerten ook van andere instrumenten, waaronder ons kistorgel.

De Oude Kerk is ook betrokken bij diverse culturele uitingen in Charlois. De Oude Kerk is een fantastische locatie en wil zich graag ten dienste van Charlois openstellen voor vele vormen van cultuur. Een aantal keer per jaar programmeren Charloise programmeurs diverse genres van muziek en performances in de Oude Kerk in samenwerking met de concertcommissie. Ook hier zien we u graag!
Mailinglijst: klik hier om u aan te melden voor de mailinglijst.

Programmeurs zijn o.a.:

Concerten in de coronatijd

Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door:

Mis geen concert!

Schrijf je hier in.

We sturen je geen spam en gaan zorgvuldig om met je gegevens.

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Diensten

De aanvangstijd van onze diensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender