Concert Brioso Trio – 27 januari 2024 

Tickets: € 10,00 (7,50 met Rotterdampas)
Aanvang: 16.00 / zaal open 15.30
Klik hier om uw tickets te kopen.

Tijdens dit concert ontmoet u drie jonge musici met een grote passie voor kamermuziek. Het levendige en krachtige samenspel van het trio doet de naam Brioso -levendig, vol vuur- eer aan.

Met veel toewijding en enthousiasme zal het Brioso trio u meevoeren in een prachtig programma waarin zij zeer geliefde pianotrio’s ten gehore zullen brengen. 

Het Eerste Pianotrio van Arensky is een volbloed romantisch trio waarin de invloeden van Tchaikovsky duidelijk hoorbaar zijn. Daarnaast wordt het trio met regelmaat vergeleken met de pianotrio’s van Mendelssohn. Met een meeslepend eerste deel, het luchtige Scherzo, de ontroerende Elegia en besloten door een spetterende finale vormt het een betoverend geheel. 

Schubert’s trio in Bes behoort tot de absolute highlights van het pianotrio repertoire. Er klinkt verrassend veel optimisme in dit werk wat Schubert schreef aan het eind van zijn leven, gelijktijdig met de beroemde liedercyclus ‘Die Winterreise’. 

Robert Schumann schreef over dit werk: ‘Eén blik op het Trio van Schubert  – en alle verdriet over het menselijke lijden verdwijnt en de wereld glanst weer als nieuw.’


 Programma 

Joseph Haydn (1732-1809)Pianotrio nr. 44 in E-groot (Hob XV/28)

  1. Allegro Moderato
  2. Allegretto
  3. Finale: Allegro

Anton Arensky (1861-1906) Pianotrio nr. 1 in D-klein (opus 32) 

  1. Allegro Moderato
  2. Scherzo
  3. Elegia
  4. Finale

Pauze 

Franz Schubert (1797-1828) Pianotrio nr. 1 in Bes-groot (D898) 

  1. Allegro moderato 
  2. Andante un poco mosso 
  3. Scherzo (allegro) 
  4. Rondo (allegro vivace)

Tickets:

https://oude-kerk-charlois.weticket.com/brioso-trio


Over het Brioso Trio

Martine Velthuis (viool), Mathias Pearson (cello) en Mieke Verduijn (piano) vormen samen het Brioso Trio. De drie musici ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds september 2019 vormen zij een trio. Al snel ontpopte zich een grote toewijding en enthousiasme voor het pianotriospel en werd Brioso (levendig, vol vuur) niet alleen de naam, maar ook de ware identiteit van het trio. 

De afgelopen jaren speelde het trio op diverse concertlocaties waaronder Concertgebouw de Vereeniging, Nijmegen en Amare, Den Haag. Zij wonnen prijzen op diverse concoursen in binnen- en buitenland, waaronder de derde prijs tijdens het kamermuziek concours van Virtuoso & Belcanto Festival in Lucca, 2023, en eveneens de derde prijs tijdens Kamermuziekconcours Gelre, 2022. In maart 2023 gaf het trio hun eerste concerttour in Noorwegen. 

Tijdens hun deelname aan het Virtuoso & Belcanto Festival in de zomer van 2023 werd het trio geselecteerd om deel te nemen aan een speciale masterclass van Alfred Brendel. Ook volgden zij in Lucca lessen van Bruno Giuranna, Adrian Brendel, en anderen. Daarnaast nam het trio driemaal deel aan de European Chamber Music Academy waar zij zich een week lang onderdompelde in de internationale kamermuziekwereld door het volgen van workshops, masterclasses en meewerken aan concerten. Masterclasses volgden zij bij onder anderen Michel Strauss, Hatto Beyerle, Patrick Jüdt, Karla Haltenwanger en leden van Cuarteto Casals. 

Het trio volgde zowel de minor als de masterspecialisatie kamermuziek gedurende hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij kregen de gelegenheid om aan special projecten deel te nemen, waaronder een samenwerking met de dansafdeling van het conservatorium. Gedurende de minor kregen ze wekelijks les van de leden van het Osiris Trio (Ellen Corver, Peter Brunt en Larissa Groeneveld). Daarnaast volgden zij lessen bij Mikhail Zemstov, Slava Poprugin en Janet Krause. 

www.briosotrio.com 

 

Contact

Contact info

(010) 429 13 43
Charloisse Kerksingel 35
3082 DA Rotterdam (Charlois)

Verhuurcoördinator

Diensten

De aanvangstijd van onze diensten is iedere zondag om 10.00 uur.

Evenementen kalender